top of page
  • Foto van schrijverSamantha Wilhelm

Masterpieces by SAM, Art Nouveau

Bijgewerkt op: 21 jun.




Niet te geloven – een kleine droom leidt nu al naar de derde episode van mijn avontuur door de moderne kunstgeschiedenis. Ik merk dat alle drie films zo verschillend zijn. Hoewel altijd de kunststroming leidend is, is de intensie qua inspiratie bij iedereen anders. Dit komt meer onderbewust dan bewust.


Waar het bij het impressionisme heel erg om de schilderkunst ging, was het bij het kubisme meer de tijdgeest en de trend. Bij de derde, Art Nouveau, is het heel duidelijk de kunstenaar Gaudí zelf die centraal staat.


Ik kreeg het thema "Marvel with Marginpar" – en bij het woord 'Marvel' denk ik meteen aan Gaudí. Zoals geen ander veranderde hij het straatbeeld van Barcelona, dat na 120 jaar nog steeds onmiskenbaar is in de wereld. MARVEL, VERWONDERING – wat een mooi thema.


Alles over de achtergrond van de creatie vertel ik je in de video. Heb je hem al gezien? Nee? Dan klik hier:






Gaudí’s modernisme omvatte de Jugendstil. In sommige boeken wordt erover gediscussieerd of het nu Jugendstil of Art Nouveau is. Art Nouveau is de meer stijlvolle naam, maar persoonlijk verbind ik Art Nouveau vaak met Art Deco en verwacht dan veren en drukke ornamentiek, niet per se organische vormen. Daarom spreek ik liever over Jugendstil in verband met Gaudí en mijn ontstaan van Masterpieces.


Ik ben benieuwd hoe je de film vindt. Laat je een reactie voor mij achter? Alvast bedankt.


Liefs,

Sam


Ik wil graag de FM Group bedanken voor hun steun. Masterpieces by Sam is een initiatief van de FM Group. De films worden in opdracht gegeven door de FM Group.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page