top of page
  • Foto van schrijverSamantha Wilhelm

Pop Art - de eigenlijk eerste MASTERPIECES bySAM

Voor de mensen die mij pas sinds kort kennen, denken misschien dat mijn favoriete moderne kunstperiode het impressionisme is. Daar houd ik ook van – begrijp me niet verkeerd. Maar de echte oorsprong, het begin, ligt 11 jaar geleden.


Laten we beginnen in september 2013 – we hadden net ons eerste blok van de masteropleiding afgerond en gingen vier dagen naar Bilbao. In de Alhóndiga had Philippe Starck het ontwerp gemaakt en 52 verschillende zuilen ontworpen. Wat we toen nog niet wisten, was dat dit een van onze masteropdrachten zou worden.

De opdracht was om een zuil te ontwerpen, vergelijkbaar met die in de Alhóndiga, binnen een moderne kunststroming. Voor elke theoriedag moesten we een nieuwe zuil ontwerpen. Ik kreeg Futurisme en Pop Art toegewezen. Hieruit ontwikkelde ik twee ideeën, waarvan ik er één mocht uitvoeren. Blij als een kind mocht ik Pop Art realiseren.


In het masterjaar was ik veel bezig met mezelf en mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel was dat al mijn meesterwerken mij zouden weerspiegelen. Het was een jaar van zelfontdekking, waarin ik het meeste over mezelf leerde. Zowel als bloemist, maar ook als mens.


Destijds woonde ik in Berlijn, mijn "Wahl-Heimat" (ik voel me daar nog steeds het meest thuis). In mijn vriendenkring dronken we vaak het energiedrankje SCHWARZE DOSE, dat een jaar eerder was omgedoopt tot 28 Black. Toevallig was ik toen 28 jaar oud en baseerde mijn creatie op dit drankje.

Bij Pop Art is het belangrijk om alledaagse objecten een nieuwe functie te geven en ze op een overdreven manier te presenteren. Sterke kleurcontrasten zijn essentieel. Ik wilde een ruimte creëren waar de energie letterlijk vanaf zou spatten, en gebruikte daarom alle mogelijke contrasten. Ik integreerde sterke vormcontrasten, kleurcontrasten en textuurcontrasten om ervoor te zorgen dat de energie via alle zintuigen voelbaar was.

En dat is gelukt. Een droom was geboren.


Tien jaar later begon mijn serie van drie. Maar eigenlijk is het een serie van vier – want Pop Art hoort er echt bij!


Veel plezier met het voelen van de energie. Geniet ervan!






Liefs,

Sam


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page